Ceasul, un element important in viata si in casa noastra

Contact

 

Trece nevazut de repede, de necrezut, umbla, nu fuge, nu sare, rostu-i pe lume e mare, deci…cine sa fie oare? E timpul bineinteles, despre care am putea spune ca ne e greu cu el dar ar fi haos si fara el, iar cel care ni-l indica este batranul ceas, sub toate formele lui, mai clasic, modern sau design.
Fie ca ne aflam intr-un decor al locuintei, intr-un birou, intr-o cafenea sau in metrou ne putem trezi la un moment dat cautand cu privirea un ceas. De aceea am putea sa ii acordam in amenajarea interioara un loc si un rol destul de central, am putea sa folosim acest element pentru a decora intr-un mod inedit, pentru a adauga peretelui si totodata interiorului mai mult interes.

Putem folosi un singur ceas sau mai multe, putem cauta o piesa antica sau o inovatie, in functie de alegerea noastra vom da o anumita pornire amenajarii, daca alegem un ceas de colectie, cu iz vintage putem crea spre exemplu un contrast interesant cu alte obiecte de decor foarte moderne sau design, astfel ne putem apropia de un stil urban sau eclectic.

In cazul in care nu am gasit nicaieri ceva care sa ne placa sau care sa se integreze foarte bine in stilul si tema amenajarii, cu un pic de creativitate am putea sa confectionam o piesa unicat, folosindu-ne de un desen pe perete, o rama sau diverse stickere, wallpapare si un mecanism simplu.
Ceasul personalizat poate deveni astfel punctul central de focalizare a privirii in interiorul caruia vom fi mandri ca i-am adus un aport in decorare.

Ceasurile folosite in decorarea interioara pot deveni uneori adevarate piese de arta, de coletie sau de lux, poate fi vorba de astfel de obiecte extrem de valoaroase, prin vechimea lor, prin materialele incorporate sau prin provenienta.
Cu siguranta pasionatii ne-ar putea da niste lectii cu privire la acest aspect.
De la orologii impresionante pana la ceasuri finute si elegante, de la ceasuri de perete pana la cesuri de mobilier, putem aduce in interioarele noastre orice asltfel de obiect.
Acestea nu trebuie sa fie doar functional ci si un instrument decorativ foarte de efect, important este sa fim un pic atenti la felul in care il integram in decorul amenajarii, referindu-ne aici atat la dimensiuni cat si la estetica.

           


Sursa: www.design-boutique.ro
Share