Idei pentru un decor Shabby Chic

Acest stil de amenajare are menirea de a aduce un strop din trecut in interiorul actual.

Contact

Pentru ca inseamna mai degraba imaginatie decat resurse financiare de investit, stilul shabby chic este perfect pentru aceia care isi doresc o nota de prospetime, o pata de culoare in caminele lor.

Culorile pale, delicate, sunt alegerile ideale pentru crearea unui decor shabby. Inspirati-va din natura si inserati tonuri pale de albastru, roz, vernil, lila si galben. Cremul si albul murdar devin suporturi perfecte pentru aceste nuante pastelate.

In ceea ce priveste vesmantul ferestrelor, optati pentru materiale dantelate, voaluri si tuluri. Pentru a obtine acea nota de intimitate, alegeti draperii mate, colorate in aceleasi tonuri amintite mai sus.

Daca locatia va permite sa lasati fereastra descoperita, atunci incadrati-o delicat cu materiale cu aspect clasic. Imprimeurile florale pe un fundal crem vor deveni centru de interes.

In ceea ce priveste textilele pe care le poti utiliza in dormitor, poti merge pe varianta invechita. Un pled rustic va da o nota de originalitate patului. De asemenea, la fel de frumos le poti aseza neglijent pe manerul unui fotoliu sau scaun.

Bucati mai mici de material pot fi inramate si asezate pe perete.

Textilele atat de populare in anii 1940 si 1950 pot deveni adevarate opere de arta daca le asezi pe pat sau confectionezi huse pentru pernele decorative. La fel de bine, acestea pot fi transformate in fete de masa sau naproane.

Ciucurii sidefati vor face deliciul detaliului.

Stilul shabby chic iti permite de asemenea sa folosesti diferite obiecte, chiar daca acestea nu se potrivesc ca stil, textura sau din punct de vedere cromatic.

De exemplu, portelanurile chinezesti folosite de bunica, chiar daca nu sunt complete, vor arata superb intr-un astfel de interior.

Daca ai ocazia sa achizitionezi farfurioare si cesti de prin targurile de vechituri, nu le da cu piciorul, acestea vor fi detaliile care vor completa perfect ambientul tau.

De asemenea, recipientele care poarta amprenta timpului trebuie neaparat sa le etalezi alaturi de flori proaspete. Aceeasi idee este valabila si atunci cand vorbim despre o pictura incadrata de o rama antichizata.

 

 

 

 

 

Sursa: www.casamea.ro
Share