Cand stilul Glamour nu inseamna prea mult

Stilul glamour este indicat celor care se asociaza cu un trai luxos, carora le place sa fie remarcati, este un stil care presupune curaj, nonconformism, dar, mai ales, extravaganta. Stilul baroc reprezinta sursa de inspiratie a celui glamour, influentele sale resimtindu-se atat la nivelul mobilierului, cat si al decoratiunilor.

Contact

De cele mai multe ori, simtim nevoia de a ne reamenaja locuinta atat pentru a se potrivi personalitatii si stilului de viata cu care ne-am obisnuit, pentru a avea un camin confortabil, cat si pentru a-l scoate din anonimat si a ne impresiona oaspetii. In acest ultim caz, un stil decorativ potrivit este cel glamour.

Stilul glamour este indicat celor care se asociaza cu un trai luxos, carora le place sa fie remarcati, este un stil care presupune curaj, nonconformism, dar, mai ales, extravaganta. Aceasta tendinta si-a pus amprenta nu numai asupra designului interiori, ci a mai multor arte vizuale si atrage prin materialele, formele si culorile utilizate. Dupa cum ii spune si numele, se evidentiaza prin stralucire, iar piatra de temelie este opulenta, care a devenit un laitmotiv in amenajarile glamour.

Unul dintre avantajele miscarii glamour este faptul ca poate fi adaptat oricarui tip de stil decorativ. Fie ca iti plac amenajarile clasice, baroce, moderne, fie cele contemporane sau minimaliste, stilul glamour va fuziona perfect cu decorul tau preferat, respectand, insa, detaliile care l-au consacrat. Astfel, opteaza pentru un mobilier specific stilului tau preferat, dar din materiale atipice, cu finisaje lucioase. Alege piese de mobilier cu imprimeuri si decoratiuni bogate, cu insertii metalice.

Stilul baroc reprezinta sursa de inspiratie a celui glamour, influentele sale resimtindu-se atat la nivelul mobilierului, cat si al decoratiunilor. Opteaza pentru o bancheta cu motive florale supradimensionate, o canapea si fotolii cu brate contorsionate si masuta de cafea in culori indraznete. Un fotoliu baroc, dar cu un imprimeu contemporan, va scoate din anonimat incaperea. 

In ceea ce priveste materialele, la fel ca celelalte articole, si acestea fac trimitere la somptuozitate. Fie ca sunt din matase, satin sau catifea, acestea trebuie sa se evidentieze prin pattern sau culori extravagante. Peretii ii poti picta in culori curajoase sau poti opta pentru un tapet sofisticat. De asemenea, decoreaza-i cu oglinzi sau tablouri cu rame argintii ori aurii. Intr-o incapere glamour, culorile vedeta, auriul si argintiul, sunt asociate cu nuante stridente de fucsia, mov, rosu sau cu negru si alb.

Accesoriile sunt tot in culori metalice, iar intregul ansamblu este pus in valoare prin intermediul corpurilor de iluminat. Candelabrele de inspiratie baroca, dar reinterpretate in stil contemporan, sunt un must have, in vreme ce lampile de podea si veiozele de iluminat au abajurul din bucati de oglinda sau cristale.

Desi stilul glamour se caracterizeaza prin culorile stralucitoare si alaturarea materialelor opulente, este recomandabil sa aveti in vedere numarul pieselor utilizate si modul in care ati compus paleta cromatica, riscand, in caz contrar, sa cadeti prada kitsch-ului.

Share

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: garbo.ro