Feng Shui in bucatarie

Indiferent de stiulul pe care-l preferam in bucatarie, specialistii in feng shui ne recomanda o amenajare primitor, luminosa, bine aerisita, care sa degaje un sentiment de siguranta si confort.

Contact

Pentru ca energia pozitiva sa abunde in mancarea pregatita, bucataria trebuie sa permita un flux de chi lin si fara piedici. Acest sfat al unei filizofii stravechi se regaseste in regulile contemporane de amenajare a bucatariei, privite din punct de vedere ergonomic si functional. Astfel, se iau in considerare inaltimea optima a zonei de lucru, distantele optime intre zona de depozitare, zona de lucru, zona de gatit si cea de curatat ingredientele sau de spalat vase, precum si utilarea bucatariei cu cele mai moderne ustensile si aparate electrocasnice.

Pentru a evita o clacare a elementelor – de data aceasta din punct de vedere al zonei in care sunt asezate -, este bine sa nu se amplaseze aragazul si cuptorul in zona de nord a bucatariei (care simbolizeaza apa) si nici chiuveta si frigiderul in zona de sud a bucatariei (care simbolizeaza focul).

Tevile de apa si canalizare trebuie mascate fie cu gips-carton, creandu-se o ghena de instalatii, fie ascunse in spatele mobilierului de bucatarie. In caz contrar, aflandu-se la vedere, ele ar reprezenta simbolic scurgerea „pe apa Sambetei” a sanatatii si prosperitatii.

O alta regula importanta este pastrarea ordinii in dulapuri, spalarea vaselor dupa ce au fost folosite, utilizarea hotei pentru a absorbi aburul si mirosurile neplacute, curatarea aragazului, in cazul in care acesta s-a murdarit. De asemenea, gunoiul menajer trebuie depozitat intr-un recipient special si perfect inchis, care sa nu se afle la vedere, cu mentiunea ca acesta trebuie golit imediat ce terminam de gatit. Pastrarea gunoiului pentru mult timp in bucatarie este extrem de nociva.

De obicei, bucataria trebuie amplasata intr-o zona „rea” a casei, deoarece energia de foc „arde” energiile negative ale zonei si diminueaza impactul acestora asupra ocupantilor locuintei. Este preferabil ca energia de foc sa suprime energiile negative decat pe cele pozitive, care ar trebui, in schimb, activate.

 

 

 

 

 

 

Share

 

 

 

 

 

 

Sursa: casamea.ro