Pictarea peretilor la rangul de arta

Daca nu mai suporti peretii albi si deprimanti, nestiind ce sa faci cu ei, afla ca picturile murale sunt o modalitate excelenta de a rezolva aceasta problema.

Contact

Picturile murale sunt inspirate dintr-o gama larga de teme ce pot fi proiectate si personalizate in orice spatiu. De asemenea, contribuie la accentuarea unui anumit stil. In cazul de fata s-a urmarit crearea unei atmosfere tipice secolului al XIX-lea.

Pentru pictarea peretelui s-au folosit vopsele alchidice, acrilice si uleiuri, care se gasesc in comert la preturi accesibile. Culorile care au stat la baza picturii sunt: rosu englezesc, ocru, maron, negru, albastru, alb si galben.

Autorul lucrarii a incercat sa produca un efect specialprin pictarea unui copac stilizat pe unul dintre peretii livingului. Acesta a fost mai intai finisat, apoi zugravit cu var lavabil. Cu ajutorul unei pensule de dimensiuni medii s-au aplicat pe fundal uleiuri de pictura din Italia, de culoare rosu englezesc. Dupa ce peretele s-a uscat, au fost executate ramurile copacului si floricelele cu acelasi tip de uleiuri. Frunzele au fost pictate cu aur lichid, adus din Germania. Datorita materialelor folosite, aceasta pictura are atuul unei rezistente indelungate.

Pentru a accentua ideea de antic, s-a conceput un dulap din rigips, pe care s-au aplicat vopsele alchidice. Impresia de lemn este data de uleiurile si de lacurile care s-au aplicat dupa vopsire. Artistul lucrarii a avut ideea geniala de a continua tema copacului inflorit si pe corpul de mobilier. Iar efectul este absolut extraodinar!

 

 

 

Sursa: casamea.ro
Share