Pregateste-ti locuinta de primavara, de Paste

Primavara aduce intotdeauna spirit si voie buna, optimism si nu in ultimul rand, dorinta de schimbare.

Contact

De multe ori simtim ca este momentul prielnic de a reimprospata locuinta, de a aduce un suflu nou spatiului in care traim, insa fara o investitie mare.

Din fericire, exista o serie de trucuri pentru bugete reduse ce pot transforma un interior ponosit sau de care pur si simplu v-ati plictisit intr-un ambient fresh si prietenos.

Una dintre cele mai mari transformari intr-o incapere ar fi colorarea unui perete. Fie ca este vorba de vopsea lavabila sau tapet, o pata de culoare va aduce buna dispozitie si un plus de luminozitate in spatiu. Atentie insa la alegerea nuantelor. De multe ori ne putem insela in momentul in care alegem nuanta din paletar, iar pe o suprafata mai mare aceasta poate deveni mai stridenta, mai inchisa/deschisa decat se doreste.

Un alt truc este evident schimbarea decoratiunilor: draperii, perdele, covoare. Acestea sunt in general elemente ce leaga si unifica toate obiectele incluse in designul unei incaperi, iar inlocuirea lor cu siguranta va fi perceputa ca o schimbare benefica. Tot in categoria decoratiunilor intra tablourile, obiectele de decor si micul mobilier, ce pot creea diverse centre de interes.

Sa nu uitam de stickerele decorative, care se gasesc in toate formele si culorile. Cateva accente plasate pe fronturile mobilierului sau pe perete vor aduce un plus de personalitate casei.

Daca spatiul va permite, puteti sa va jucati si cu mobilierul. Nu inseamna ca trebuie inlocuit, ci doar mutat sau repozitionat in incapere. Chiar daca practic nu schimbati nimic, incaperea va arata complet diferita cand canapeaua este pe peretele opus.

In ciuda unui buget redus, o reamenajare de primavara este posibila cu un pic de efort. Evaluati spatiul pe care il aveti si ceea ce va place sau nu, apoi decideti ce poate fi inlocuit sau imbunatatit. Astfel, cu doar cateva mici interventii puteti sa obtineti un interior fresh , in care sa incepeti confortabil sezonul cald.

 

 

 

 

Sursa: casamea.ro
Share