Mini-draperii pentru ferestre chic

Orice fereastra banala poate fi transformata intr-o imagine chic pentru bucataria sau baia ta. Mini-draperiile sunt usor de realizat si intretinut.

Contact

Iata cateva modele care sa te inspire:

1. Alege doua modele diferite de servete de masa, dar care sa se potriveasca intre ele, si formeaza o draperie unica cu ajutorul unor capse de blugi „montate” pe marginile acestora, aproximativ din 5 in 5 cm. Apoi, le agatati pe o bagheta subtire, asemanatoare draperiilor traditionale. Pentru a face acest lucru, trebuie sa formati un numar potrivit de gauri.

2. Tot folosind servete de bucatarie, de data aceasta doua, poti creea un look traditional datorita cusaturilor specifice materialului si prin modul de prindere al acestora. Monteaza deasupra chiuvetei un suport de vase din metal pe care nu numai ca agati mini-draperiile dar il poti folosi si ca polita pentru cateva ghivece de flori. Foloseste clestisori pentru prindere. In felul acesta, sunt mai usor de spalat si cand te-ai plictisit de modelul lor, ele pot reveni oricand la „functia” initiala de servete.

3. O perdeluta simpla, alba, poate fi accesorizata cu cativa nasturi mai maricei. Cei din imagine nu sunt cusuti, ci sunt prinsi cu ajutorul magnetilor. Astfel, sunt mai usor de data jos pentru curatare.

4. Pentru o atmosfera romantica, alegeti o fata de masa cu imprimeul floral,  ciucuri sau alte „brizbrizuri” sau o singura culoare electrica si transformati-o in doua mini-draperii.

5. O draperie eleganta este cu siguranta una cu pliuri/cute. Formeaza aceste pliuri cu ajutorul unei benzi adezive speciale care se lipeste la cald (fier de calcat). Pentru un accent romantic adauga o funda de catifea intr-o culoare contrastanta.

6. Un decor primavaratic este perfect pentru o „pereche” de draperii colorate. Insa, detaliile fac diferenta! Pentru a le prinde, foloseste fasii subtiri de panglica (de asemenea, colorata), iar pe „fata” lor aplica cate un mici cristale decorative.

 

Sursa: casamea.ro
Share