Fiecare incapere cu pardoseala sa

In mod normal fiecare incapere are un rol, insa, in cazul locuintelor mici unde ne confruntam cu camere al carui rol este multifunctional, trebuie gasite solutii optime in ceea ce priveste alegerea pardoselei.

Contact

In cele ce urmeaza va vom sugera mai multe tipuri de pardoseli pretabile pentru diferite incaperi. In functie de avantajele si dezavantajele lor puteti alege varianta cea mai potrivita pentru dumneavoastra.

Pardoseala grea: piatra, granit, marmura, gresie

Acestea sunt materiale reci, dar daca optati pentru incalzirea prin pardoseala, putem spune ca veti scapa de aceasta problema, cel putin pe timpul iernii. Materialele care compun pardoseala grea sunt recomandate pentru bucatarii, bai, holuri si intrari.

Dintre avantajele acestor materiale mentionam: longevitate, intretinere si curatare usoara, sunt elegante si au capacitatea de a retine caldura.

Ca dezavantaje: este rece la atingere, are nevoie de un substrat solid pe care sa fie aplicata, este destul de costisitoare, propaga zgomotul.

Pardoseala din lemn: lemn masiv, parchet laminat si triplustratificat. Pardoseala din lemn este recomandata cu precadere camerelor de zi, holurilor de la intrare si in dormitoare, dar nu celor destinate copiilor.

Avantaje: rezistenta in timp, usor de curatat, nu retine praf sau polen, cald la atingere, potrivit pentru majoritatea stilurilor de amenajare, iti permite un joc cromatic.

Dezavantaje: lemnul se poate zgaria, in timp pardoseala poate capata “burti”, parchetul se poate umfla in unele zone. Necesita aspirare si maturare frecventa. De asemenea, nu se comporta foarte bine intr-un mediu cu umiditate crescuta. Periodic, pentru a-si pastra aspectul placut trebuie raschetat.

Pardoseala calda: mochetele si covoarele sunt ideale pentru camera copiilor, in living pentru accentuarea unor zone si pe hol.

Avantaje: sunt moi la atingere, calde, atenueaza zgomotele produse de pasitul apasat, sunt disponibile intr-o gama cromatica larga, de asemenea firele si imprimeurile sunt numeroase.

Dezavantaje: Periodic trebuie schimbate, fie ca s-au deteriorat, fie nu mai sunt in trend. In functie de tipul de fir din care sunt realizate pot solicita perieri frecvente. Retin praful si alti alergeni daunatori mai ales pentru personale cu astm. Mai mult, se pot pata foarte usor si retin apa. Din cand in cand necesita o curatare atenta cu abur.

 

 

 

Sursa: casamea.ro
Share