5 decoratiuni de primavara, pentru usa de la intrare

Primavara bate la usa noastra si noi cum o intampinam? Cu cateva decoratiuni dragute. In felul acesta, o convingem sa nu mai plece.

Contact

Decoratiunile sunt colorate si unele au ca sursa de inspiratie Sarbatorile Pascale de care ne despart decat doua saptamani.

1. O coronita din oua de plastic prinsa cu o fundita este prima noastra sugestie. O  puteti confectiona singuri cu ajutorul catorva oua de plastic decorative pe care le puteti cumpara de pe site-urile specializate. Cu ajutorul unui ac mai mare faceti un mic orificiu la fiecare capat al oului. In cazul in care ouale sunt simple, le puteti decora chiar voi cu hartie colorata. Apoi, insirati ouale pe o ata rezistenta/snur astfel incat sa se formeze o coronita.

2. Pentru un look rustic, alegeti o stropitoare din metal ( chiar daca este ruginita) pe care sa o umpleti cu flori de sezon, cum ar fi lalele, dar si cu cateva coji de oua vopsite. Agatati-o pe usa intr-un cui pe care il „camuflati” cu ajutorul unei fundite din panglica.

3. O coronita, dar de data aceasta din flori este o idee clasica si usoara in acelasi timp. In acest caz, cromatica este cel mai important aspect. Aveti grija ca florile sa contrasteze frumos atat unele cu altele, cat si cu sistemul de prindere, in acest caz o panglica verde. In imagine s-au folosit artar japonez si serparita.

4. O sugestie neconventionala este aceea de a folosi o umbrela colorata ca si suport de flori. Aceeasi „compozitie” din stropitoare poate fi pusa in interiorul acesteia.  Pentru a deveni o „vaza” functionala, legati umbrela undeva la mijloc cu o funda intr-o culoare contrastanta. Apoi, agatati aranjamentul de usa cu ajutorul manerului umbrelei.

5. Tot din oua decorative, de diferite dimensiuni, puteti realiza o ghirlanda pe mai multe inaltimi. In locul hartiei colorate simple, alegeti hartie creponata, pentru a ii da un pic de volum.

 

 

 

Sursa: casamea.ro
Share