6 idei pentru amenajarea mesei de Paste

Afara, pe terasa ori in gradina, sau in interior, masa de Paste trebuie sa arate cum nu a fost niciodata: colorata, vesela si imbietoare.

Contact

Totul in jurul sau trebuie sa emane sarbatoare si jovialitate.

Si pentru ca decorul sa fie complet nu uita de detaliile traditionale, fara de care artmosfera nu va fi aceeasi.

  1. Masa simpla din lemn inveseleste-o cu putina culoare. Foloseste plate-mat-uri portocolii si vesela alba simpla. Decorul va fi intregit cu ajutorul unei vaze cu dungi orizontale colorate, cu ramuri inflorite de care poti agata oua decorative din plastic sau sticla. Este o idee imprumutata de la catolici, pe care am putea s-o adoptam si noi, in speranta unui ambient cat mai placut. Un iepuras din ciocolata sau o prajitura intr-o figurina reprezentativa sarbatorii sunt detalii decorative care vor anima masa. Nu uita de pasca si ouale rosii asezate intr-un cos micut din rachita.
  2. Simpla, dar de impact va fi si masa bicolora, in alb si roz. Eleganta si gratia le va capata multumita suporturilor pentru lumanari din sticla colorata intr-un roz intens si a petalelor de trandafiri raspandite, chipurile, neglijent. Un aport semnificat il vor avea si vasele inalte din sticla in care au fost scufundate lalele roz, orhidee si trandafiri.
  3. Nu te sfii sa utilizezi culori contrastante puternice. Verdele crud langa rozul pastel vor face ca masa de Paste sa para o captura din Alice in Tara Minunilor.
  4. Daca tot te-ai decis sa sarbatoresti in aer liber, foloseste-te de natura si de frumusetile sale. Amenajeaza un mic colt punand accent pe albul imaculat si detalii verzi. Preparatele principale vor fi ouale umplute, drobul de miel si piftia de curcan. Un farmec aparte il va avea platoul din nuiele peste care poti aseza una din farfuriile din portelan alb. Ouale de prepelita vopsite in galben vor reprezenta un detaliu delicat.
  5. Pastele poate fi considerat in aceeasi masura si o sarbatoare a primaverii. Toata natura reinvie si ne incanta cu florile sale superbe. Alege un buchet generos pentru aceasta cina. Iar daca opulenta trebuie sa fie cuvantul care o descrie, opteaza pentru sfesnice argintate, farfurii cu dungi aurii si pahare din cristal colorat.
  6. Niciun Paste nu are farmec daca nu ai cu cine ciocni un ou. Intampina-ti prietenii cum se cuvine, cu cate un ou rosu asezat intr-un frumos suport, decorat cu o funda roz.

 

 

Sursa: casamea.ro
Share