Cele mai ieftine apartamente noi

Cele mai ieftine apartamente noi

Preţurile locuinţelor continuă să scadă. Ofertele expuse la târgul imobiliar tIMOn pornesc de la 23.000 de euro.

Criza se prelungeşte, salariile românilor stau pe loc şi, pentru a vinde totuşi apartamentele construite, dezvoltatorii imobiliari nu au altă soluţie decât să mai lase la preţ.

Faptul că tot mai mulţi proprietari de ansambluri rezidenţiale preferă să renunţe la o parte din profit şi optează pentru ieftiniri îl dovedeşte scăderea de preţuri înregistrată din toamna trecută până în prezent.

Turul ansamblurilor rezidenţiale

Dacă în luna octombrie 2011, la târgul imobiliar tIMOn preţul minim al unei locuinţe într-un ansamblu rezidenţial nou pornea de la 31.000 de euro, acum cei interesaţi pot găsi o locuinţă şi la 22.000 de euro.

Până duminică, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti se desfăşoară o nouă ediţie a târgului imobiliar tIMOn. „Este pentru prima oară când numărul de reduceri sub 30.000 de euro creşte de la oră la oră”, ne-a spus Vlad Vlăsceanu, directorul tIMOn.

Acesta afirmă că, dacă joi, la deschiderea târgului, şapte ansambluri rezidenţiale propuneau garsoniere la preţuri cuprinse între 22.000 şi 29.000 de euro, ieri erau deja 14 asemenea oferte.

„Expozanţii au oferit reduceri de până la 50% faţă de preţul de listă”, a adăugat Vlăsceanu.

Potenţialii cumpărători orien taţi către blocuri noi la preţuri decente şi-ar putea găsi casa căutată în ansambluri rezidenţiale precum Militari Residence, situat în apropiere de magazinul Auchan din vestul Capitalei şi unde o garsonieră de 31 mp, la mansardă, costă 23.000 euro, în ansamblul Bragadiru, unde o garsonieră costă 23.000 euro, sau în Confort City, situat aproape de şoseaua de centură, unde preţul este de 26.500 euro. Cum nimic nu se compară cu vizionarea apartamentelor, astăzi şi mâine aveţi ocazia să faceţi un tur al tuturor ansamblurilor promovate la tIMOn.

Prima maşină va pleca astăzi la orele 12.00 şi apoi din oră în oră. Târgul poate fi vizitat între orele 10:00 şi 20:00.

„Cel mai mic preţ din târg se schimbă de la oră la oră, la fel şi cele mai bune oferte. Expozanţii au oferit reduceri de până la 50% faţă de preţul de pe listă.”
VLAD VLĂSCEANU, director tIMOn

Preţurile exagerate au devenit istorie. Cu cât s-au ieftinit locuinţele?

Au trecut zilele în care proprietarii de case şi apartamente făceau legea în piaţă. Acum, când nivelul de trai a fost redus de criză, iar creditele imobiliare sunt mai greu de accesat, centrul de greutate s-a mutat înspre cumpărători.

Institutul Naţional de Statistică (INS) măsoară, din 2009, evoluţia preţurilor imobiliare din ţară şi publică, trimestrial, indicele imobiliar, care este singurul indicator obiectiv şi complet, deoarece este elaborat pe baza preţurilor de vânzare înscrise la notari.

Acest indice arată că preţurile caselor şi apartamentelor continuă să scadă puternic.

Din 2009 şi până la finele anului trecut, locuinţele din România s-au ieftinit, în medie, cu aproape 27%. Cea mai abruptă prăbuşire a preţurilor au înregistrat-o apartamentele din Capitală, care au pierdut o treime din valoare în doar doi ani.

Per total la nivelul ţării, preţurile au scăzut mai puternic în 2011 decât în 2010, menţinânduse tendinţa clară de ieftinire a caselor şi apartamentelor atât din Capitală, cât şi din celelalte oraşe ale ţării, dar şi din zona rurală. Cele mai ferite de depreciere au fost casele din mediul urban, care au pierdut circa 21% din preţ, din 2009 încoace.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: EVZ.ro
Share

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *