Orasul Sighisoara a primit premiul „Europa”

Orasul Sighisoara a primit premiul „Europa”

Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE) a decis acordarea Premiului Europa pentru orasul Sighisoara, in premiera pentru o municipalitate din Romania.

Decizia Comisiei Afaceri Sociale, Sanatate si Dezvoltare Durabila a APCE de acordare a acestei distinctii pentru Sighisoara reprezinta o „recunoastere a eforturilor pentru promovarea unitatii europene”, precizeaza un comunicat transmis vineri de Ministerul Afacerilor Externe.

Ceremonia de decernare a Premiului orasului Sighisoara va avea loc in timpul Festivalului medieval ce va fi organizat in perioada 20-29 iulie a.c.

Potrivit MAE, un alt oras din tara noastra, Mioveni, se afla printre castigatorii de anul acesta ai Diplomei de onoare – o alta distinctie acordata de Comisia Afaceri Sociale, Sanatate si Dezvoltare Durabila a APCE – , alaturi de orase din alte sase state europene (Franta, Germania, Italia, Polonia, Portugalia si Turcia).

Premiul Europa recompenseaza eforturile pentru promovarea unitatii europene ale municipalitatilor din cele 47 de state membre ale Consiliului Europei (CoE). Premiul a fost instituit in 1955, prin decizia Comitetului Ministrilor, organul decizional al CoE. Membrii APCE aleg anual orasele care primesc aceasta distinctie si cele care sunt eligibile pentru Placa de onoare, Steagurile de onoare si Diplomele europene.

Anul trecut, Sighisoara s-a clasat pe locul doi in competitia pentru Premiul Europei, fiind de asemenea singurul oras din Romania selectat in concurs. Atunci Sighisoara a pierdut in fata oraselor Landerneau din Franta si Hunfeld din Germania.

Orasul Sighisoara a mai fost premiat de APCE in 1995 cu „Diploma de Onoare”, in 1998 cu „Drapelul de onoare” si in 2003 cu „Placheta de Onoare”.

 

 

 

Sursa: business24.ro
Share

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *