“The New Prettiness” – reinventarea feminitatii in decor

Design-ul de interior este la fel de susceptibil tendintelor precum design-ul vestimentar sau orice alt domeniu care se vrea a fi inovator sau isi doreste, din cand in cand, o reinventare sau o reintoarcere la origini.

Contact

Anii ’50 au reprezentat o afirmare si o celebrare continua a feminitatii tradusa prin tot ceea ce era roz, stralucitor, delicat, „pufos”, intr-un cuvant tot ceea ce exprima dragalasenie prin toti porii. Acest lucru se intampla atat in plan vestimentar, cat si in cazul amenajarilor de interior.

Obsesia creata in jurul feminitatii a dus chiar la formarea de stereotipuri si delimitari clare intre stilul masculin si feminin, lucru care se mai intampla chiar si azi. Mai mult, in trecut, femeile, si prin urmare si spatiile in care locuiau, erau fie traditionale, „de casa”, fie moderne, independente, ceva in stilul „mana de fier in manusa de catifea”.

Cu alte cuvinte, o femeie trebuia sa aleaga intre doua identitati, neputand „combina” sau „intruchipa” mai multe identitati.

„The New Prettiness” isi propune sa elimine aceasta bariera si isi doreste ca accentul sa fie pus pe creativitate, libertate si nonconformism. Astfel, elementele traditonal feminine pot fi armonios si ingenios combinate cu elemente moderne, masculine sau androgine.

 

 

Sursa: casamea.ro

 



Share