Tonuri neutre si accente indraznete in dormitorul clasic

Interioarele clasice, prin definitie, sunt prezentate in tonuri neutre. Nuantele delicate de bej, ivoire, grej sau alb „murdar” sunt cele care ofera dormitorului clasic acea eleganta si pudoare din vremurile demult apuse.

Contact

O amenajare clasica, spre deosebire de una moderna, depinde foarte mult de „cadrul” in care se vrea a fi „instalata”. In acest context, „cadru” se traduce prin cei patru pereti si tavanul care formeaza dormitorul. Mulurile reprezinta un „must” deoarece elementele decorative dau acel aer sofisticat specific barocului.

Un alt element nelipsit din decor este semineul. Pentru a se integra cat mai bine in atmosfera clasica, acesta va ramane in acelasi ton cu restul camerei si va avea acelasi design „bogat” in elemente.

O alegere care se indreapta putin spre stilul rustic este folosirea lemnului in realizarea tavanului sau a pardoselei. Daca nu va doriti o podea din lemn, puteti alege marmura sau un mozaic pretios.

Candelabrul, fie din fier forjat sau decorat cu semi-pretioase, completeaza dormitorul clasic.

Cu toate astea, pentru multi, stilul clasic este prea „serios” sau „invechit”. De aceea, cu putina creativitate il puteti aduce in prezent prin cateva detalii contemporane care tin de culoare.

Accentele de culoare pot fi realizate prin elemente de design si accesorii: fotolii, covorase, draperii, dar si buchete de flori naturale.

 

 

Sursa: casamea.ro
Share