Gruparea Anonymous România, ANIHILATĂ

Gruparea Anonymous România, ANIHILATĂ

Procurorii DIICOT au destructurat în această dimineață o grupare constituită din 14 hackeri, cunoscută sub denumirea Anonymous România, după 12 percheziții efectuate în municipiile Bucureşti, Iaşi, Alba Iulia, Piatra Neamţ, Cluj Napoca, Drobeta Turnu Severin, Arad, Craiova, Reşiţa şi Târgu Mureş.

Liderul grupării era un tânăr de 24 de ani din Piatra Neamț, Gabriel Balaneasa. Acesta folosea în mediul virtual nickname-uri precum lulzcart, anonsboat, anonsweb sau cartman. Tânărul, împreună cu alte două persoane- Fabian Gabor si Picos Mihai Emil- a format gruparea Anonymous România, atacând 29 de siteuri.

Anonymous Romania a desfășurat o vastă activitate infracțională de criminalitate informatică, ce a constat în accesarea ilegală a sistemelor informatice, sustragerea de date confidențiale sau nedestinate publicității, precum și publicarea în mediul on-line a datelor exfiltrate. Bazele de date confidențiale/clasificate vizate erau de predilecție administrate de instituții și persoane juridice publice, atât din Romania cât și din străinătate.

Atacurile informatice lansate asupra serverelor și paginilor web țintă erau de tip SQL Injection, prin folosirea unor diferite aplicații informatice, respectiv Havij, SQL Map etc. În majoritatea cazurilor, după compromiterea și obținerea accesului neautorizat la site-urile vizate, membrii grupării aduceau modificări datelor informatice, executând atacuri de tip ¬Deface¬, constând în introducerea unei pagini web în locul paginii principale a site-ului, modificare care constă în general în postarea anumitor mesaje, link-uri și imagini prin care se revendică atacul și se promova gruparea de hackeri Anonymous Romania.Membrii grupării au lansat atacuri informatice asupra a 29 de site-uri, pătrunderea neautorizată în respectivele infrastructuri informaționale realizându-se prin încălcarea măsurilor de securitate implementate la nivelul serverelor care găzduiau site-urile web țintă, precizează DIICOT.Atacurile Anonymous

Printre site-urile vizate de gruparea Anonymous s-au numărat cel al Institutului Român de Cercetări Economico-Sociale şi Sondaje, un site al militarilor români, dar și mai multe site-uri guvernamentale.

  • „Salutări tuturor vizitatorilor. Am descoperit de curând că preşedintele Băsescu (aka Base) e gay, pe jumătate persoană de culoare şi însărcinat”, au scris hackerii pe site-ul Direcţiei pentru Strategii Guvernamentale. Mesajul este însoțit de o poză trucată:

 

Pe site-ul Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, hackerii au postat un simbol obscen și un clip:

Sursa: EVZ.ro
Share

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *