Busteanul, gratarul viitorului

Mai nou bustenii pot fi utilizati si pe post de “aragaz”. Cu ajutorul acestora vom avea parte de un sistem eficient, eco si usor de manevrat.

Contact

Ai nevoie de un lemn cu o circumferinta de aproximativ 30 cm si o drujba cu care sa sectionezi busteanul in cat mai multe parti egale. In acest fel iti vei lua adio de la sacul de carbuni si gratarul din metal pe care trebuia sa le porti dupa tine, la fiecare iesire.

Tot secretul “aragazului” eco consta in taierea bucatii de lemn pe verticala.
Sectionare nu trebuie sa se faca pe toata lungimea acestuia, ea trebuie sa se opreasca la aproximativ 20 cm de baza astfel incat sa asigure stabilitatea trunchiului.

Pasul urmator este de a aprinde focul. Spatiul obtinut in interiorul acestuia trebuie stropit cu o substanta usor inflamabila astfel incat sa favorizeze aprinderea rapida a lemnului.

Odata aprins nu-ti ramane decat sa asezi recipientul in care vei pregati mancarea.

Repede si usor te veti bucura de gustul exceptional al bucatelor pregatite la un foc pe lemne.

Mai mult, ceea ce face din aceasta inventie o idee grozava este faptul ca-l poti instala oriunde, nu mai trebuie sa te obosesti cu curatarea gratarului si in plus este mai usor de igienizat locul in care a fost instalat, pentru ca deranjul este minim, jarul se va strange in interior.

 

 

Share

 

 

 

 

 

Sursa: casamea.ro