Cele mai frumoase castele din Romania

Cele mai frumoase castele din Romania

 

 

Castelul Corvinilor

Cele mai frumoase castele din Romania

 

Construit in secolul al XIV- lea in actualul oras Hunedoara, Castelul Corvinilor a fost cea mai mare proprietatea a domnitorului Iancu de Hunedoara. Constructia a suferit de-a lungul timpului diverse modificari, ea avand mai multe stiluri inclusiv cel militar care a fost conceput pentru aparare. Pe vreme lui Iancu de Hunedoara nu numai ca era locuit, dar intreaga curte era animata, si a ramas asa timp de 400 de ani. Castelul in sine este o constructie impresionanta care detine 42 de incaperi, 2 terase, o biserica in curtea interioara si o fantana. Aproape in fiecare detaliu al constructiei exista cate o legenda asa ca, daca ai drum prin Hunedoara, trebuie sa vizitezi acest castel.

Castelul Fermecat

 

Castelul Fermecat

 

Castelul Fermecat se afla in Parcul Romanescu din Craiova. A fost construit la sfarsitul secolului al XIX odata cu parcul, pe acea vreme primar al Craiovei era Nicolae Romanescu, de unde si numele parcului. De lucrare s-a ocupat arhitectul peisagist Emil Redont de nationalitate franceza. Desi comanda a fost data in anul 1899, parcul si castelul au fost date spre folosinta comunitatii in anul 1903. Planurile castelului au luat medalia de aur la Expozitia Universala de la Paris in anul 1900.

 

 

Cetatea Rasnov

 

Castelul Rasnov

 

Sau mai degraba Cetatea Rasnov este situata pe o stanca foarte inalta in localitatea Rasnov. Primele atestate despre cetate se regasesc in manuscrisuri incepand cu anul 1335, dar nu se stie cu exactitate anul constructiei. Rasnov era o localitate de tranzit intre Transilvania si Tara Romaneasca si a avut o economie foarte buna, motiv pentru care s-a si dorit a fi cucerita. Asa au ajuns oamenii sa se adaposteasca in cetate, au pus acoperis de tigla ca sa nu patrunda focul si a fost sapata o fantana in stanca, adanca de 146 de metri. Exista evident si aici multe legende referitoare la diverse constructii din cetate, inclusiv o legenda despre fantana care spune ca a fost sapata de doi prizonieri turci timp de 17 ani cu promisiunea eliberarii lor. Panorama pe care o ofera cetatea este impresionanta asa ca nu trebuie sa ratezi aceasta vizita.

 

Castelul Peles

Castelul Peles

Dupa Castelul Bran, Pelesul este al doilea castel cautat de turisti in Romania. A fost construit la ordinul regelui Carol I de catre aritectul german Wilhelm Doderer, de aici si stilul exterior al neorenasterii germane. Castelul este inconjurat de o curte imensa plina cu copaci si gazon. Multe statui si trecatori din piatra. Este construit pe mai multe niveluri si are saloane reprezentate prin diverse culturi: Sala Maura, Salonul Florentin, Sala Coloanelor, Sala de Arme, Sala de Concerte. In interior exista chiar si o sala de teatru. In Castelul Peles se gaseste primul lift din Europa care este si acum functional asa ca daca ai drum prin Sinaia, nu-l rata!

 

Castelul Bran

Castelul Bran

 

Desi acest castel se bucura de vizita a milioane de turisti din toata lumea, datorita asocierii cu Dracula, putini sunt cei care stiu ca Bram Stoker nu a specificati in cartea sa numele exact al vreunui castel. Primul atestat despre Castelul Bran apare din anul 1377 cand locuitorii orasului Brasov au primit aprobarea de constructie a castelului. La 1 decembrie 1920 Regina Maria primeste sub forma de donatie Castelul, drept recunostinta pentru contributia adusa Marii Uniri de la 1918. Castelul este impresionant prin arhitectura: se gasesc numeroase camere cu mobilier specific acelor vremuri, o curte interioara, un culoar interior sapat in piatra si multe altele. Daca ai chef de aventura si vrei sa pasesti pe una din cele mai scumpe proprietati din lume, viziteaza Castelul Bran, revista Forbes a plasat castelul pe locul doi in topul celor mai scumpe proprietati din lume, fiind estimat la 140 de milioane de dolari.

 

 

Sursa: socialdiva.ro
Share

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *