Cum sa-ti proiectezi singur gradina?

O gradina aranjata, bine pusa la punct, nu face decat sa sublinieze frumusetea locuintei tale. De asemenea, ca si atunci cand vorbim de interior, si gradina reflecta o parte din personalitatea proprietarului

Contact An Agent

1.       Porneste de la ceea ce ai deja, iar pentru a-ti da seama ce anume iti va fi de folos si ce nu, trebuie sa realizezi o schita a gradinii care sa cuprinda locuinta, gardul, poarta de acces si aleile. De asemenea trebuie sa iei in considerare cat de mare sau mica este gradina din fata locuintei, daca plantele deja existente s-au dezvoltat prea mult, acaparand din suprafata, daca aleea principala este suficient de lata, de cata intimitate ai nevoie, si nu in ultimul rand, daca ai suficient timp pentru a ingriji gradina la care visezi.

2.     Accentul trebuie pus pe intrare pentru ca inevitabil aceasta reprezinta centrul de interes. Cele mai multe alei principale sunt simple, drepte, pentru ca sunt mai usor de realizat, insa, daca spatiul iti permite, o line curbata incadrata cu ajutorul unor pomi pitici va trage atentia intr-un mod foarte placut.

3.      Odata decisa forma si latimea aleii este momentul sa alegi florile de gradina. Pentru inceput ghideaza-te dupa linia unde casa intalneste pamantul, astfel in loc sa inconjori constructia de plante vesnic verzi opteaza pentru varietate, pentru joc de culoare si dimensiune. Chiar daca solicita o mai mare atentie din partea beneficiarului sunt recomandate plantele sezoniere astfel incat gradina in fiecare anotimp sa capete diverse look-uri.

4.      Pentru ca este mai usor de intretinut si efortul este redus considerabil, economisind timp si bani, poti reduce suprafata de peluza, in locul gazonului in exces, optand pentru deck, pietris sau nisip.

5.       Ultimul, dar nu cel din urma aspect pe care trebuie sa-l iei in considerare este stilul peisagistic care sa te reprezinte. Fie ca agreezi stilul „curat” al unei gradini „formale” sau mai degraba unul ce pune accent pe fluiditatea energiilor pozitive, ori poate ca preferi o varianta care se apropie cat mai mult de ceea ce descoperim in natura, gradina trebuie sa fie si o „prelungire” naturala a casei.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: casamea.ro
Share