Proiectul care te invita la relaxare
Proiectul pe care il propunem in imaginile alaturate reprezinta o gandire arhitecturala aflata in stransa relatie cu gradina si mediul inconjurator.
Accentul principal este pus pe conditia umana, nu doar din punct de vedere functional, ci si emotional.
„Am incercat prin aceasta prezentare sa promovez ideea de armonie ce se poate crea intre habitatul uman si natura. Integrata in context, casa poate deveni o parte fluenta a locului. Cu alte cuvinte putem spune ca avem o cladire nascuta in mod natural din propriul mediu inconjurator”, ne spune Gabriel Georgescu, arhitectul proiectului.
Formele casei sunt echilibrate si foarte bine delimitate. Astfel, in partea din fata au fost aduse functiunile folosite pe timpul zilei, acestea avand deschideri largi, bine aerisite si luminate de spatiile vitrate, atent dispuse pe fatada. Ferestrele joaca un rol important si in ceea ce priveste functiunile folosite pe timpul noptii, amplasate in partea din spate a casei; acestea sunt mai reduse ca dimensiuni, insa bine asezate, oferind suficienta lumina spatiului interior.
Constructia, care parca „ar creste” din pamant, se doreste a fi unica, un mod diferit de abordare arhitecturala care sa aduca o diferentiere fata de cladirile obisnuite din jur. De remarcat la acest proiect este modul in care s-a pus accentul pe relatia dintre gradina si casa, volumul exterior fiind inconjurat de terase a caror forma aduce un efect estetic placut care te imbie la un moment de relaxare.
„Precum in natura, arhitectura implica un respect pentru forma, pentru materialele naturale (lemnul, piatra), aflate in armonie cu mediul inconjurator, si o expresie sincera a functiunilor cladirii. Locuinta prezentata vine ca o propunere de desprindere de liniaritatea mediului urban si invita la deconectare, liniste si relaxare”, afirma Gabriel Georgescu.
Fiind dispusa pe parter, cu o suprafata construita de 143 mp, casa poate fi realizata pe o suprafata mai mica de teren. Din punctul de vedere al compartimentarilor, aceasta poate asigura necesitatile unei familii obisnuite. Proiectul beneficiaza de un living de 30 mp, un dining de 10 mp, o bucatarie de 12,5 mp, vestibul de 6,7 mp, un birou de 12 mp, doua bai (de 3,9 si 4,6 mp) si doua dormitoare cu suprafete de 12 mp, respectiv 15 mp.
Costul estimat de realizare a proiectului este de 57.200 de euro.
Sursa: www.casamea.ro
Share