Cu influențe din Grecia, Italia, Franța, Spania și alte țări de pe țărmul Mării Mediterane, preluând influențele unice ale fiecărei culturi, stilul mediteranean ar putea fi alegerea ideală în amenajările interioare.
Acest stil exotic reprezintă o călătorie fără a părăsi casa. Deși este foarte îndrăzneț, stilul mediteranean este foarte prietenos și cald.
- Culori calde, peisagistice
Paleta de culori ce imbină nuanțele de albastru cobalt și lavanda cu nuantele de cafeniu și galben-ocru, evocă zilele scaldate de soare și noptile calde, cu miros de mare. Culorile calde se amestecă foarte bine cu cele îndraznețe dând naștere unui contrast perfect.
- Mobilier de dimensiuni mari
Robust, de mari dimensiuni, preferabil în nuanțe închise, cu detalii sculptate, mobilierul mediteranean este foarte prezent; nu există piese de mobilier minimaliste.
- Suprafețe texturate
În acest stil, suprafețele transmit impresia unei atingeri artizanale. Tencuiala venețiană poate fi alegerea perfectă, dar dacă optați pentru o tencuială netedă, o vopsire cu iluzii texturate fi detaliul perfect.
- Atenția la detalii
Țigla folosită pentru acoperiș, pardoseala, finisarea pereților, decorarea cu plăci din mozaic sau placi pictate, arcadele, toate reprezintă detalii importante pentru stilul mediteranean.
- Obiecte masive din metal
Corpurile de iluminat, balustradele, din bronz, cupru sau fier forjat, reprezintă elemente ‘’must-have’’ în decorul mediteranean.
- Spații de relaxare în aer liber
Mai presus de toate, stilul meditereanean are de gând sa ne răsfețe cu relaxarea de afară. Chiar dacă locuiti într-o zonă departe de mare, puteți să vă decorați terasa cu câteva elemente specifice acestui stil: mobilier din fier forjat, fântană arteziană, felinare, pereți vopsiți în alb, vase mari cu flori viu colorate și multe plante naturale.