Carcassonne, un concediu ieftin in epoca turnirului si a cavalerismului
Posted by Fastimo on iul. 30, 2013 in Uncategorized | 0 comments
Business24 iti recomanda Carcassonne pentru ca un concediu de o saptamana petrecuta aici te va costa mai putin de 1000 de euro, pentru un cuplu, in acesti bani fiind inclus transportul cu avionul si cazarea la un hotel de trei stele.
Cetatea din Carcassonne. Sursa foto: www.carcassonne-tourisme.com
Cum ajungi in Carcassone
Cu masina
Din Bucuresti pana in Carcassonne sunt 2.386 de kilometri. Drumul poate fi parcurs in aproximativ 26 de ore si jumatate si trece prin Belgrad, Zagreb, Ljubljana, dar si prin Italia, conform calculelor facute de viamichelin.com.
Cea mai avantajoasa ruta, cu avionul, pana in Carcassonne este cu ajutorul AIR France, pana in Toulose. De aici va trebui sa mergi cu trenul, pana in oraselul francez Carcassonne. De pe aeroportul Otopeni catre Toulouse zboara Turkish Airlines, Air France, KLM, Alitalia, Tarom si Vueling, arata esky.ro. Pentru perioada 1 august – 15 august pretul biletului dus-intors variaza intre 294 si 453 de euro, pentru un adult, conform informatiilor publicate pe esky.ro.
Unde te poti caza
Hoteluri de cinci stele:
* Hotel de la Cite. Preturi cuprinse intre 410 si 1030 pe noapte
* Hotel 111. Preturi cuprinse intre 170 si 850 de euro pe noapte
* Hotel le Domaine d’Auriac. Preturi cuprinse 125 si 460 de euro pe noapte
Hoteluri de patru stele:
* Mercure Carcassonne Porte de la Cite. Preturi cuprinse intre 108 si 198 euro pe noapte
* Hotel du Chateau. Preturi cuprinse intre 120 si 230 de euro pe noapte
Hoteluri de trei stele:
* Hotel Balladins. Preturi curpinse intre 59 si 115 euro pe noapte
* Hotel Ibis Carcassone Centre. Preturi cuprinse intre 67 si 95 de euro pe noapte
* Hotel L’octroi. Preturi cuprinse intre 60 si 170 de euro pe noapte
Hoteluri de doua stele:
* P’tit Dej – Hotel Audotel. Tarif fix de 54 de euro pe noapte
* Au Royal Hotel. Preturi cuprinse intre 53 si 90 de euro pe noapte
* Hotel Espace Cite. Preturi cuprinse intre 60 si 95 de euro pe noapte
Obiective turistice pe care nu trebuie sa le ratezi
Harta orasului Carcassonne
Cel mai important obiectiv turistic pe care nu ai voie sa il ratezi cand ajungi in Carcassonne este insusi cetatea medievala incredibil de bine pastrata, care si-a castigat locul in patrimoniul UNESCO in 1997.
Sursa foto: www.carcassonne-tourisme.com
La Cite, asa cum este alintata de localnici, a fost inconjurata de trei kilometri de ziduri care si-au pastrat aspectul medieval si azi. La fel de bine s-au pastrat si cele 52 de turnuri de aparare, impozante, construite in acelasi stil medieval.
Luptele intre cavaleri sunt ceva obisnuit intre zidurile cetatii si poti asista cu conditia sa achizi o taxa de aproximativ 10 euro.
Cavaleri din Carcassonne. Sursa foto: www.carcassonne-tourisme.com
Cetatea se parcurge la pas si o poti vedea chiar intr-o singura zi. Acesta ar fi, poate, singurul dezvantaj major al obiectivului turistic. Pe de alta parte, nu ar trebui sa ignore nici imprejurimile cetatii.
Canalul du Midi. Sursa foto: www.carcassonne-tourisme.com
Dupa ce ai vizitat cetatea, merita sa te plimbi de-a lungul canalului du Midi si sa treci si pe Podul Marengo, care il traverseaza, o constructie masiva, din piatra, spectaculoasa prin simplitatea si robustetea sa.
Una dintre portile din Carcassonne. Sursa foto: www.carcassonne-tourisme.com
La doar cinci minute de mers de centrul cetatii, te poti relaxa pe malurile lacului Cavayerre, un lac artificial, unde au fost create facilitatile necesare pentru multiple activitati recreative, incepand cu golf, drumetii sau plimbari cu vaporasul.
Jucatori de golf. Sursa foto: www.carcassonne-tourisme.com
Alte obiective pe care ar fi pacat sa nu le vizitezi sunt lacasaruile de cult, cum ar fi Basilicile Saint Nazaire, Saint Celeste, Catedrala din centrul cetatii sau Basilica Saint Vincent.
Bazilica Saint Vincent. Sursa foto: Shutterstock
Destinatii perfecte pentru shopping
Carcassonne are doua zone distincte pentru shopping. In centrul medieval exista o sumedenie de buticuri si magazine care comercializeaza orice, de la obiecte artizanale pana la accesorii vestimentare.
Printre cele mai apreciate se numara Comptoir des Vins et Terroirs, un loc cu o selectie de vinuri regionale, dar si Faye Henriette, unde se gasesc antichitati de buna calitate.
In „orasul modern” magazinele se gasesc de-a lungul rue de Verdun, dar si pe rue Albert Tomey sau rue de la Liberte. Piata centrala se afla in Carnot si este deschisa doar cateva zile pe saptamana: martea, joia si sambata dimineata. Chiar daca in acest interval este aglomerata, timpul alocat nu va fi irosit, pentru ca reprezinta un loc de adunare pentru micii producatori locali care aduc cele mai bune produse din gospodaria proprie.
Unde poti manca in Carcassonne
Sursa foto: www.carcassonne-tourisme.com
Gastronomia din Carcassonne se incadreaza perfect in trendul culinar frantuzesc, cu specialitati rafinate si gatite din ingrediente locale. Alaturi de bunatatile traditionale frantuzesti, precum coq au vin, bouillabaisse sau foie gras, in Carcassonne te poti delecta si cu magret de canard sau cassoulet.
Primul, magret de canard, reprezinta un preparat gatit din pieptul unei rate ingrasate pentru foie gras si se serveste alaturi de diferite sosuri si mirodenii.
Magret de canard. Sursa foto: lacuisinedefabrice
Printre variatiuni exista magret de canard cu miere sau cu coacaze rosii si glazura.
Cassoulet reprezinta echivalentul unui preparat foarte popular si pe meleagurile locale – fasole cu carnati.
Restaurantele recomandate de frommers.com sunt: Bar a Vins, Chateau St-martin, Comte Roger, La Barbacane sau Restaurant Le Saint-Jean.