Rolul „peninsulei” in bucatarie
„Peninsula” si „insula” au fost integrate in bucatarie gratie evolutiei acesteia de la un spatiu inchis, la unul modern, de tip open-space.
Practic, „insula” de bucatarie este o modalitate metaforica de a descrie o parte de mobilier independent inconjurat din toate partile de o „mare” de pardoseala. In aceeasi ordine de idei, o „peninsula” reprezinta toate cele mai de sus, cu exceptia ca este conectata intr-un singur punct la mobilierul principal din bucatarie.
Peninsulele au reprezentat o adevarata inovatie la aparitia lor, deoarece acestea au inlocuit peretii masivi ai unei bucatarii traditionale cu spatii de depozitare eficiente, delimitand in acelasi timp spatiul de gatit. Astazi, ele sunt, alaturi de insule, puncte de reper in orice amenajare care se vrea a fi moderna.
Acest tip de „extensie” este foarte eficienta: poate fi folosita ca spatiu de lucru, spatiu de luat masa, mini-bar sau spatiu de depozitare. In functie de stilul de amenajare al bucatariei va puteti alege o peninsula cu capatul rotunjit.
Exista o multime de finisaje si culori de unde va puteti alege peninsula perfecta. In plus, producatorii vin cu o multime de accesorii in intampinarea voastra– cum ar fi scaunele care trebuie sa se potriveasca cu design-ul acesteia.
Sursa: casamea.ro
Share