De la arhitectura exterioara pana la cele mai mici detalii ale designului interior, casele frantuzesti uimesc prin creativitate, eleganta si bun gust. Stilul frantuzesc reprezinta o combinatie armonioasa intre stilul francez din mediul rural si eleganta metropolitana pariziana.
Acest stil de design interior poate fi adoptat cu usurinta in orice locuinta, cel mai adesea bucatariile fiind avizate pentru o astfel de amenajare. Design-ul bucatariilor franceze poate avea o interpretare larga. Pastrand elementele de baza ce definesc stilul, proprietarii aduc si ei o contributie, ce face ca rezultatul sa fie unul cat mai original.
De asemenea, si voi aveti optiunea de a crea un decor cat mai autentic frantuzesc sau de a aduce doar cateva influente specifice stilului. Elementul principal ce defineste o bucatarie frantuzeasca este culoarea, iar acest stil de design incorporeaza o gama larga de culori si combinatii ale acestora: albastru cu alb, galben cu albastru, rosu cu alb sau galben, albul clasic sau combinatia alb si negru.
Un astfel de decor se bazeaza pe contrast pentru a evidentia elementele dar si pentru a obtine o imagine dramatica. Astfel, tonurile neutre in amestec cu nuante de auriu si caramiziu dau un aspect rustic, vechi dar si primitor camerei. Cele mai preferate culori sunt cele usor estompate, cu un aspect antichizat.
Piesele de mobilier specifice acestui stil se remarca prin masivitate si prin rotunjimi puternic accentuate. Sunt supradimensionate, cu margini rotunjite. Mobilierul este confectionat din lemn masiv si este deseori pictat cu motive specifice, pastrat insa in linii simple, fara ornamentatie exagerata. Lacuit, cu urme de vopsea cojita sau cu pete de rugina, mobilierul frantuzesc prezinta un aspect antic, vechi, detalii ce dau unicitate casei.
Cele mai multe bucatarii frantuzesti, la fel ca cele italiene, au ca element central insula. Aceasta se dovedeste a fi foarte utila, inlocuind cu succes traditionala masa. De jur imprejurul insulei sunt prezente scaune din lemn, confortabile, cu sezut moale. Pentru a evidentia cat mai mult acest stil mascati elementele moderne, precum masina de spalat vase, aragazul, cuptorul cu microunde si frigiderul. Acestea pot fi incorporate in mobilier sau pot “suferi” cateva modificari decorative pentru a se integra cat mai bine intr-o astfel de incapere.
Podeaua este “imbracata” in parchet masiv sau piatra naturala iar la nivelul peretilor puteti utiliza finisaje deosebite, ca tapetul cu motive florale sau caramida. Din acest decor detaliile din fier forjat sunt aproape nelipsite precum si obloanele din lemn de la ferestre. Ca in orice amenajare, accesoriile joaca un rol important. Cateva piese vintage pe care le poti achizitiona de la targurile de antichitati isi vor gasi cu siguranta locul intr-o bucatarie in stil rustic frantuzesc.
Share
Sursa: incasa.ro