Viziteaza Praga, un oras „de aur”, care te va surprinde cu preturi mici

Viziteaza Praga, un oras „de aur”, care te va surprinde cu preturi mici

Praga, capitala Cehiei, reuseste in fiecare an sa fascineze turisti din toate colturile lumii, datorita aspectului de muzeu in aer liber si arhitecturii fascinante, perfect conservate. O vacanta aici nu te va costa mai mult de 500 de euro pentru sapte nopti de cazare, o dovada in plus ca „Orasul de Aur” nu este deloc costisitor.

Business24 iti recomanda sa vizitezi Praga, pentru ca nu este foarte departe de Bucuresti, pastreaza o atmosfera medievala autentica, majoritatea obiectivelor turistice fiind construite intr-un stil gotic si, nu in ultimul rand, este renumita pentru delicatesele culinare savuroase, unde berea ocupa un loc special in meniu.Cum ajungi in Praga

Daca alegi sa mergi in capitala Cehiei cu propriul autoturism, atunci va trebui sa parcurgi un drum de 1.343 kilometri, care iti va lua nu mai putin de 16 ore, conform datelor publicate pe viamichelin.com. Traseul propus porneste din Bucuresti, trece prin Sibiu, Szeged, Kecskemet, Budapesta, Gyor, Bratislava si ajunge in Praga.

Cu trenul

Daca alegi trenul, trebuie sa stii ca drumul dureaza mai mult de 24 de ore.

Cu avionul

Cea mai rapida alternativa ramane avionul. Din Bucuresti exista zboruri ale companiilor Austrian Airlines, Lufthansa, Turkish Airlines, dar si Tarom. Toate aceste avioane decoleaza de pe aeroportul international Otopeni si aterizeaza pe aeroportul Ruzyne. Pentru perioada 22 iulie – 29 iulie pretul biletului dus-intors variaza intre 209 si 306 euro, pentru un adult, conform informatiilor publicate pe esky.ro.

Unde te poti caza

Hoteluri de cinci stele: Hoffemeister, Four Seasons, Mamaison Suite Hotel Pachtuv Palace
Hoteluri de patru stele: Metamorphis, Clementin, Josef
Hoteluri de trei stele: Leon D’Oro, Bologna, Ankora, Palac U Kocku
Hoteluri de doua stele: Elf, Miss Sohpies,Apple

Unde poti manca in Praga

Gastronomia specifica in Praga se bazeaza destul de mult pe feluri de mancare consistente, cu mult sos, si ar putea fi considerate de unii dintre adeptii „bucatariei light”, prea grase. Chiar si salatele sunt facute cu multa maioneza si, in general, cu zahar, asadar ai grija sa il avertizezi pe chelner, daca nu doresti ca mancarea ta sa fie dulce.

Printre specialitatile pe care ar fi pacat sa nu le incerci se numara o friptura de porc servita cu galuste si varza acra sau muschiul de vita marinat, servit alaturi de renumitele galusti Knedliky sau un sos preparat din smantana si radacinoase pasate.


galusti Knedliky

Tot la capitolul delicatese merita amintite nakladany hermelin, un tip de branza cu interiorul mai moale si cu o pelicula alba la exterior sau utopenci, un sortiment de carnati murati cu otet si ardei rosu, excelenti impreuna cu o halba de bere rece. Nu uita ca Praga este renumita pentru sortimentele sale de bere, foarte gustoase, multe dintre ele apreciate si la nivel international. De pilda Regent, una dintre cele mai renumite fabrici de bere din Boemia, dateaza din 1379.

Cele mai bune restaurante unde poti comanda aceste delicatese locale sunt Kampa Park, Pravda sau V Zatisi. In schimb, daca preferi un meniu format din fructe de mare, mergi cu incredere la Alcron. Pentru mancaruri fine italienesti alege restaurantul Allegro. Daca esti vegetarienii, mergi la Country Life.

In ceea ce priveste cafenelele din Praga, Cafe Slavia si Grand Cafe Orient sunt doua localuri care se remarca. Cafe Slavia are un interior decorat in stilul Art Deco al anilor ’30 si se afla langa Teatrul National. Grand Cafe Orient a fost deschisa in 1912 si a pastrat de atunci ospitalitatea proprietarilor, mentioneaza infoturism.

Obiective turistice pe care nu trebuie sa le ratezi

Primul pe lista atractiilor turistice ar trebui sa fie Castelul din Praga, cunoscut drept cel mai mare complex medieval din lume. Pe vremuri resedinta regilor Boemiei, acum gazduieste sediul presedintiei.

Tot in incinta Castelului poti vizita Catedrala Sfantul Vitus, cea mai mare si totodata cea mai importanta catedrala din Republica Ceha. In plus merita sa vizitezi si Galeria de Picturi a castelului, Muzeul Jucariilor, Turnul cu praf de pusca si Strada de aur. De asemenea, bijuteriile coroanei Boemiei se afla in acest castel, inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Ceremonia schimbarii garzii la castel are loc la fiecare ora, la amiaza include si o fanfara si ceremonia steagului in prima curte. Camerele biroului prezindential pot fi vizitate de 2 ori pe an: prima sambata dupa 8 mai si prima sambata dupa 28 octombrie, arata travelbiz.ro.

Cum ajungi: cu metroul pana la statiile Malostranska sau Hradcanska sau cu tramvaiul 22.
Orar vizitare: Castelul – zilnic 05:00 – 24:00 (in periaoda aprilie-octombrie) si 06:00 – 23:00 (noiembrie – martie)
Tarifele variaza intre aproximativ sase euro si 10 euro, in functie de atractiile pe care vrei sa le vizitezi din interiorul complexului.

Palatul Lobkowicz

Palatul Lobkowicz, inaugurat de familia cu acelasi nume in 2007 gazduieste in prezent o colectie unica de capodopere ale unor artisti precum Velasquez, Rubens sau Durer.

Podul Carol

Podul Carol, construit din piatra, are aceeasi arhitectura medievala caracteristica pentru tot orasul. De obicei, pe pod multi artisti locali incearca sa ii impresioneze pe turisti cu lucrarile lor, de obicei picturi sau obiecte decorative, asadar cu siuguranta vei gasi ceva pe gustul tau si vei alege suveniruri pentru cei de acasa. Podul este strajuit de trei turnuri si este decorat cu o alee continua pe care exista 30 de statuete, in stil baroc. Taxa de intrare pe pod este de aproximativ trei euro.

Orasul Vechi

Orasul Vechi, in limba localnicilor numit Stare Město, reprezinta amplasamentul originar al orasului si cuprinde Vechea Sinagoga, (cea mai veche din Europa), Piata Orasului Vechi si Ceasul Astronomic, unul dintre simbolurile orasului, vechi de 600 de ani si fascinant pentru ca in fiecare ora ii incanta pe turisti cu „o defilare de apostolici”.

Orasul Nou

Nu rata nici „Orasul Nou”, una dintre cele cinci cele mai mari portiuni care alcatuiesc centrul istoric din Praga, unde vei gasi Piata Wenceslas, o emblema pentru locuitori si un important centru cultural si de afaceri.

Cum ajungi: cu metroul pe linia A sau C, pana la statia Muzeum sau pe linia A sau B pana la statia Mustek.

Muzeul National

Daca esti un pasionat de istorie, cu siguranta iti vor placea exponatele din Muzeul National, cel mai vechi, dar si cel mai mare muzeu de istorie din Republica Ceha, ridicat in 1891. De la etajele superioare vei putea admira panorama oferita de Piata Wenceslas.

Muzeul Figurilor de Ceara


Statui in marime naturala de la Muzeul Figurilor de Ceara

Muzeul Figurilor de Ceara din Praga gazduieste o comunitate vesela, cu reprezentari ale lui Frantz Kafka, Rudolf al 2-lea si ale bravului soldat Sveick. Acestea sunt cel mai usor de identificat, dar turistii atenti ii vor recunoaste si pe Bill Clinton, Tom John sau Tina Turner. Biletul de intrare se ridica la 110 coroane (4,5 euro).

Cluburi si localuri

In Orasul Nou, cele mai cautate cluburi de noapte sunt Radost, Zvonarka si Akropolis. Primul dispune de cafenea, bar si discoteca, foarte aglomerate in timpul noptii. Interesant este faptul ca in timpul zilei, foarte multi locuitori merg sa ia masa, bazata pe preparate vegetale.

Zvornarka se afla intr-o zona rezidentiala si este mai putin aglomerata, spre deosebire de Akropolis, frecventat mai ales de localnici, dornici sa asculte fie un cantaret ceh in voga, fie o formatie aflata in turneu.

Destinatii perfecte pentru shopping

– Parizka, cea mai eleganta si cea mai scumpa strada din Capitala Cehiei, unde exista buticuri de lux ale caselor ouis Vuitton, Cartier, Gucci, Burberry, Prada sau Tod”s.
– Myslbek Shooping Gallery este un centru comercial pe 2 nivele
– Slovansky Dum Shopping Centre, construit in doua case medievale
– Palladium Shopping Centre este unul dintre cele mai mari centre comerciale din Praga, cu peste 200 magazine
– Cerna Ruze (Trandafirul Negru) este un fost pasaj de pe strada Na Přikopě ce a fost transformat intr-un elegant centru comercial.
Inainte sa pleci la cumparaturi, trebuie sa iei in calcul ca multe dintre magazinele din Capitala Cehiei sunt deschise doar pana la 18 si incearca, pe cat posibil, sa nu programezi sesiunea de shopping pentru duminica, ziua in care majoritatea magazinelor sunt inchise.

Daca iti planifici vacanta pe cont propriu si te afli in cautarea unor destinatii turistice atractive, pe care sa le vizitezi cu un buget redus, Business24 iti face periodic cate o recomandare.

Pentru ca totul sa fie cat mai simplu, atunci cand pleci in concediu, alegem pentru tine locuri de cazare sigure, la hoteluri de trei, patru si cinci stele, iti aratam cum poti sa ajungi rapid la cele mai interesante obiective turistice din zona si iti spunem la ce trebuie sa fii atent, ca sa nu cazi in „capcanele pentru turisti”. Descopera o noua destinatie in fiecare zi, pe Business24.


Share

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: business24.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *